Heste på gården - Pferde auf dem Hoff

På gården har vi flere forskellige heste:
   -   Irske Tinkerheste - en gammel zigøjnerrace
   -   Islænderheste
  


Hestene er udelukkende til eget brug. Vi arrangerer ikke ridning for vore gæster.

Her ses Bo og Line på tinkerhestene Zasja og Luna.

Her et billede fra en af de første køreture med hestevogn. For vognen går mor og datter - Zasja og Zendi.

Med på vognen ses til højre vor træner som har tilkørt hestene.

Kanekørsel

I vintertiden når der er sne nok kører vi med kane. Hestene nyder sneen - bare der ikke er glat.

Man behøver ikke at kunne gå for at kunne ride - her er det vort dejlige lille barnebarn Benjamin som får sin første ridetur i sommeren 2011 - han er knapt et år gammel her.

Og her er det islænderen Thowra med sit første føl Tildra

Tildra er nu vokset op og er blevet en fin islænder som gerne rider tølt

Linka - er en lidt atypisk Thinker - der findes ikke mange, som er helt hvide. Da vi købte Linka var det egentlig lidt et spil i lotteriet. Hun var kommet Danmark fra Irland med en stor byld under maven som var blevet behandlet. Hun var så nervøs, at ingen kunne komme i nærheden af hende, og det var faktisk bestemt, at hun skulle slagtes.

Det kunne vi slet ikke klare, og da vi havde gået i hegnet sammen med hende nogle timer, fattede hun den første tillid og kom hen til os. Så købte vi hende.

Siden har hun udviklet sig til en utrolig dejlig og meget meget rolig og kælen hest. Hun er nu mor til et rigtig pragteksemplar af en Tinker - nemlig Luna.

Linka´s superdejlige datter - Luna

Vore heste går i løsdrift - en åben stald hvor de går hele året - og for det meste har adgang til at komme ud. Kun i vintertiden når vejret er aller dårligst lukker vi porten - og som regel kun om natten. Hestene stortrives med det - vi har meget sjældent brug for dyrlæge.

Den åbne stald set fra vort feriehus

Vore heste deltager i den årlige "Hubertusjagt 2009" på Skaarupgaard ved Tolne. Her bliver hestene gjort klar i stalden. Der deltager 120 heste af alle racer.

Her ses heste og rytere på den flotte gamle brostensbelagte gårdsplads foran hovedbygningen på Skaarupgaard umiddelbart før jagten.

Desværre blev der lidt dårligt vejr under jagten - her ses nogle våde og lidt trætte heste og ryttere ved jagtens afslutning.

Bo og Line var også med til åbning af den nye riderute her i området i 2010  - fra Bjergby til Tornby - en del af den lange riderute på ca. 200 km vendsyssel rundt.

Hekla kom til Lille-degnbøl som 5 årig i 2011. Hun var en helt utrænet hest - meget meget sky. Men hun er faldet helt til ro og er blevet en superfin ridehest som ikke er bange for noget.

Vort nyeste skud på stammen hvad heste angår er Fafnir - en dejlig stor brun/sort broget islændervallak som vi forventer os rigtig meget af.