Heste på gården - Pferde auf dem Hoff

På gården har vi flere forskellige heste:
   -   Irske Tinkerheste - en gammel zigøjnerrace
   -   Islænderheste
  

Hestene er udelukkende til eget brug. Vi arrangerer ikke ridning for vore gæster.

Her et billede fra en af de første køreture med hestevogn. For vognen går mor og datter - Zasja og Zendi.

Med på vognen ses til højre vor træner som har tilkørt hestene.

Kanekørsel

I vintertiden når der er sne nok kører vi med kane. Hestene nyder sneen - bare der ikke er glat.

Linka - er en lidt atypisk Thinker - der findes ikke mange, som er helt hvide. Da vi købte Linka var det egentlig lidt et spil i lotteriet. Hun var kommet Danmark fra Irland med en stor byld under maven som var blevet behandlet. Hun var så nervøs, at ingen kunne komme i nærheden af hende, og det var faktisk bestemt, at hun skulle slagtes.

Det kunne vi slet ikke klare, og da vi havde gået i hegnet sammen med hende nogle timer, fattede hun den første tillid og kom hen til os. Så købte vi hende.

Siden har hun udviklet sig til en utrolig dejlig og meget meget rolig og kælen hest. Hun er nu mor til et rigtig pragteksemplar af en Tinker - nemlig Luna.

Linka´s superdejlige datter - Luna

Vore heste går i løsdrift - en åben stald hvor de går hele året - og for det meste har adgang til at komme ud. Kun i vintertiden når vejret er aller dårligst lukker vi porten - og som regel kun om natten. Hestene stortrives med det - vi har meget sjældent brug for dyrlæge.

Den åbne stald set fra vort feriehus

Bo og Line var også med til åbning af den nye riderute her i området i 2010  - fra Bjergby til Tornby - en del af den lange riderute på ca. 200 km vendsyssel rundt.

Hekla kom til Lille-degnbøl som 5 årig i 2011. Hun var en helt utrænet hest - meget meget sky. Men hun er faldet helt til ro og er blevet en superfin ridehest som ikke er bange for noget.

Hekla var uden stamtavle og dermed ikke godkendt til avl. Men hun udviklede sig til en super fin hest - derfor gik vi i gang med et større undersøgelsesarbejde omkring hendes afstamning - og via dna prøver fra hende, hendes halvbror, hendes formodede far o.s.v. lykkedes det sammenholdt med blodregisteret for heste at spore hele hendes afstamning og få hende avlsgodkendt.

Siden har Hekla født 2 super fine hoppeføl - Katla og Askja - begge musegrå. Navnene er begge islandske vulkannavne som Hekla selv.   

Vort nyeste skud på stammen hvad heste angår er Fafnir - en dejlig stor brun/sort broget islændervallak som vi forventer os rigtig meget af.